fredag 14. januar 2011

Er dette en saga blott?

Melding fra Gud kanalisert av Gloria Wendroff
Januar 2011
"Heaven You Don’t Need This"

http://spiritlibrary.com/heavenletters/heaven-3702-you-don-t-need-thisSinne er egoets assistent. Når du er sint, vit at ego er i spill. Sinne er et biprodukt av ego. Enten sinne er berettiget eller ikke, sinne i seg selv er en representant for ego. Sinnet lar deg ikke tenke. Sinne har ikke bare overvunnet hjertet, det har også overvunnet sinnet. Sinne tar over, og du ser rødt. Rødt er den sinte fargen. Rødglødende er sinnets temperatur.

Sinne gjør deg svak. Kraftig sinne gjør deg svak. Sinne avgir damp. Det er varm luft. Sinne er bortkastet. Du kan leve lenger uten sinne. Du kan ta opp spørsmål uten sinne og komme videre.

Sinne er aldri rettferdig. Det forsøker ikke å bevise hva jeg gjorde galt. Sinne er aldri rettferdig fordi sinne er ineffektiv. Du farer rundt med hodet kuttet av, når du er sint. Du er den hodeløse rytteren. Når du er sint, er du herjet.

Det som gjør deg rød av sinne er ditt ego. Det framkaller det. Den sier du har rett til å være sint, du må være sint, for din selvrespekt må du være sint, fordi du har rett og noen andre har feil så du må være sint. Ego sier at du må 'fly av skaftet' for å bevare verdighet. Alltid. Det er ego-nonsens. Du ser hvordan ego fører til at du mister hodet.

Uansett hva sinne kan utrette, ro kan gjøre det bedre. Her er saken: Sinne er ikke nødvendig. Det er selvdestruktivt. Sinne kan blokkere arbeidet. Sinne gjør en situasjon verre, ikke bedre.

Jeg vet det er sagt at det er bra for deg å ventilere. Det er bra for deg å kjenne din vrede og å bli avkjølet. Du trenger ikke å late som ditt sinne er borte. Du kan kjøle det ned. Du kan deretter takle situasjonen raskere, bedre, uten at sinne hytter med knyttneven.

Hva gjør deg sint, kjære? Stort sett, når noen krenker ditt ego. For det meste er dette årsaken. Hovedsakelig kommer sinne fra å ikke komme noen vei. Sinne er virkelig uforskammet. Det er uforskammet overfor andre. Du kan gjøre det bedre uten sinne.

Har du sett en mor på butikken blåse seg opp over sin to-åring? Det er slik du ser ut når du blåser deg opp. Når du ser en to-åring har et raserianfall, det er slik du ser ut også. Hva tror du gjør deg annerledes? Når du er irritert, er du irritert, og det er ikke pent.

Du trenger ikke å utsette deg for ditt sinne. Du kan erkjenne at du har det og så, si farvel til det. Så ser du på situasjonen du mener er årsaken, og vurderer hvordan den kan løses. Jeg vil ikke at du skal være sint, og jeg vil heller ikke at du ensidig svelger din vrede. Når noen har tråkket deg på tærne, kan du ta det opp med den som gjorde det. Uten sinne, ser du på den aktuelle situasjonen, og den er ikke lenger så stor. Ilden har gått ut av den. Det er ditt midlertidige sinne som har gått ut.

Minn deg selv på, at sinne kommer fra en ansporing inne i deg og er ikke ansvarlig overfor den eller de du retter vreden mot. De stimulerte deg. Deres tankeløshet eller deres eget sinne anrørte deg på feil måte. Utvilsomt har de rippet opp i et gammelt sår, kanskje et som var glemt. Helbrede det nå, så det ikke forstyrrer livet ditt igjen. Har du ikke vært nok sint? Sikkert, du ønsker ikke å gjenta det.

Ingen kommentarer: