torsdag 6. oktober 2011

Farvel til Stat og Budsjett!I går, 06 10 2011, var det Mye 3d statsbudsjett i landet Norge.   Det var statsbudsjett over alt, i alle kanaler, i alle samtaler, på alle skjermer, kort sagt - det var ikke ett sted du kunne unngå dette statsbudsjettet.  Og herr Statsbudsjett, han markedsførte det på sin hedmarksdialekt, for da river det bedre i øregangene våre, det er virkelig så vi forstår at nå er det alvor og vi lever i et langt land - dét er dyrt det, sier han!

Og så er det finanskrise da, ikke i dette landet enda, så mye, men det blir med i dragsuget hvis de der ute ikke greier å ordne opp i sine pææng-budsjetter. Vi forstår at det er noe mørkt noe som henger over oss, vi må brette opp ermene - elendigheta kan bli lang - ikke bare på grunn av et langt land!   Vi må være føre vár.

Nytt statsbudsjett og gammel dysterhet.  Frykten skal være til å ta og føle på.  Og hva annet har pengemakt fungert som i evinnelige tider?   Det har vært 3d sin svøpe over alle bøyde rygger rundt omkring!   I dag holder ryggene på å rette seg opp, men våg ikke å komme for langt opp!

Hvilket liv vi designet i 3d?  Og hvordan kom vi på det alt sammen?  Vi spant  mye rundt ordet Frykt.  Frykt var effektivt.  Det hadde en følelse som jagde oss både i våken og sovende tilstand.  Vi kunne skremme hverandre, gi skikkelige støkk så beinstrukturen bøyde seg litt til om den kunne - før den knakk.   Og er det ikke noe av det samme vi hører nå igjen?  Du må ikke ...!  Hører du - du må ikke ...!

Kjære Statsbudsjett!   Jo da, vi må!   Og det må vi så det forslår.  Vi har en joker i ermet denne gangen!  Du skal ikke få kloa i oss mer.  Vi har funnet et lurt sted - vi har forstått oss fram til et sted hvor de ikke trenger statsbudsjett eller frykt eller bøyde rygger eller noe av det du omgir deg med.   Med andre ord, vi skal til et sted uten pææng, uten COOP, uten REMA og RIMI, uten deg, kjære Stat og ditt budsjett.  
Vi skal rett og slett leve videre uten budsjett og stat!  Kan du tenke deg det du?   Det blir liv det!   Ingen kommentarer: