tirsdag 13. desember 2011

Byron Katies "The Work"


INTRODUKSJON
Byron Katies The Work er en måte å identifisere og stille spørsmål ved de tankene som er årsaken til all lidelse i verden. Det er en måte å finne fred med deg selv og med verden. Gammel eller ung, syk eller frisk, skolert eller uskolert – enhver med et åpent sinn kan gjøre The Work.

Byron Kathleen Reid fikk en alvorlig depresjon da hun var i tredveårene. Over en periode på 10 år ble hun mer og mer deprimert, og Katie (som hun kalles) tilbrakte nesten to år praktisk talt ute av stand til å gå ut av sengen, besatt av selvmordstanker. Og så en morgen, ut fra en avgrunn av desperasjon, hadde hun en erkjennelse som skulle forandre livet hennes.

Katie så at når hun trodde at noe burde være annerledes enn det er («Mannen min burde elske meg mer», «Barna mine burde sette pris på meg») så led hun, og når hun ikke trodde på disse tankene, følte hun fred. Hun erkjente at det som var årsaken til depresjonen hennes ikke var verden rundt henne, men hva hun trodde om verden rundt henne. 


I et øyeblikks innsikt forstod Katie at våre forsøk på å finne lykken var snudd på hodet – i stedet for at vi forgjeves forsøker å forandre verden slik at den passer til våre tanker om hvordan den «burde» være, kan vi stille spørsmål ved disse tankene, og ved å møte virkeligheten som den er, kan vi oppleve en frihet og en glede vi ikke kan forestille oss. Katie utviklet en enkel og likevel kraftfull utforskingsprosess, kalt The Work, som gjorde denne transformasjonen praktisk mulig. 

Resultatet var at en sengeliggende suicidal kvinne ble fylt med kjærlighet til alt det livet bringer.


Ingen kommentarer: