fredag 18. april 2014

Vi Er den Vi Er

De ordene vi slenger rundt oss, Oppvåkning og Illusjon, liksom roper på å bli tolket som dét de er.  De vil bli tolket riktig helt til bunns i starten.  Men alle vi kommer jo fra illusjonen, og av den grunn må vi gjøre det beste ut av å forklare hva vi mener. Dette gjelder begge ordene - Illusjon og Oppvåkning.  Vi må ikke bare slenge foran oss ordet Oppvåkning eller ordet Illusjon, og det er det liksom.  Illusjonen har så langt vært vår sterkeste drivkraft og at det nå er slutt på det som har vært Livet så lenge, det er da ikke så lett å forstå.  Hvordan skal vi leve nå da?  Kanskje ser vi ikke dypt nok i verken Illusjonen eller Oppvåkninga, det blir mer som teoretiske knebøyninger!  Og hva hjelper det når vi trenger knær som er sterke?  

Alt det som var livet vårt fram til i dag, var kun Illusjon!  Er det ikke tragisk å bli gjort oppmerksom på dette nå da?  Helt forferdelig er det.  Men vi levde jo et helt liv, mener vi, eller ...?   Allerede her kan det fløyke seg skikkelig til om vi ikke tar det med ro.  Var det regelrett løgn alt sammen som ble sagt til oss og det vi sa til andre? Gikk vi rundt og løy hverandre opp i ansiktet i alle situasjoner?   Begynte vi allerede som barn - ble vi løyet huden full av foreldre og lærere og alle, og vi løy like fullt tilbake! Drevne løgnere hele gjengen!  Og mange havnet til og med i fengsel for at de ikke oppførte seg etter reglene i dette løgndramaet!  Kan det bli verre?  Er dette så lett å forstå i en håndvending, når vi nå får slengt ut de to ordene Illusjon og Oppvåkning? Nei og atter nei.

Dvel, sier jeg - dvel mine venner både lenge og vel.  Dette er heller ikke hva det gir seg ut for.  En illusjon er ikke bare en illusjon og en oppvåkning er ikke bare en oppvåkning.  Det skal sterk rygg til å bære den børa noen har slengt til oss på denne turen.  Vi befinner oss under og nederst, og det vi bærer skygger for både sol og måne.  Og som om ikke dette er nok, så forlanges det altså at vi skal forstå alt som ikke er blitt forstått før - aldri - i denne og tidligere verdener.  Kanskje er det ingen som forstår det helt nå heller!  Og da er det vi blir tildekket av alt mulig, og så beordret til å forstå det vi verken ser eller hører eller opplever på annen måte!?  Hva er dette for noe?  Skal vi finne oss i det eller skal vi ta bladet fra munnen?

Hva er det som har skjedd da?  Hvorfor skal vi gå fra asken til ilden brått og brutalt og mutters aleine uten noen forklaring?  Ja, si det.  Det er ikke sikkert at vi går fra noe og til noe annet.  Og det er slett ikke sikkert at vi trenger noen forklaring heller. Vi står bare helt i ro. Vi er tildekket av noe som skygger for både sol og måne, enn så lenge, men det animerer ikke oss.  Og hvorfor ikke, om jeg tør spørre?  Fordi vi trenger ikke å gå noe sted for å bli kvitt det virvar vi nå har skapt.  Vi trenger ingen hjelp fra noen, verken til å lette byrden som er pålagt oss eller forklare de ordene vi i starten tumlet med.  Vi bruker bare vår Høyere Bevissthet og forstår på egen hånd det vi tidligere måtte bli fortalt både en og flere ganger.  Vi Er den Vi Er, og det er Alt!

Tukáte

Ingen kommentarer: