søndag 27. april 2014

Forviklinger rundt et besøk

Statsministeren og hennes nyanskaffelse!
Mye skjer så fort i våre dager, at det er uråd å følge med alt.  Som for eksempel statsministerskiftet som skjedde nylig, helt uten at noen merket det før det var over. Knefallet også.  Ny statsminister ble det en dag, eller var det natt, er ikke helt sikker. Li Kiqiang er kinesisk og kommer fra et eller annet kinsesisk sletteland sikkert.  Li Kiqiang er en godt gjennomblåst type, så vindretninga i vårt land etter dette skiftet, kan det bli vanskeligere å fastsette. Det er ikke det at noen har prøvd å reversere den, men i tilfelle noen ville ...  

Det er så mye som er fjernstyrt idag, så hvorfor ikke en fjernstyrt statsminister med en nærstyrt massasjestol, for det har statsministeren anskaffet!  Da kan begge statsministrene bare sitte der å late som det er viktige saker på gang ... , men egentlig er det i Kina saksbehandlinga foregår da. Det drømmende blikket trenger ikke å ha noe med nyanskaffelsen (massasjestolen) å gjøre, nødvendigvis. Stolen og massasjen må være dødsens nødvendig for statsministeren - for dyrt ble det for henne, hele 67.000,- kroner, står det i avisa. 

Hun grep nok dypt i pungen for å finne det hun var ute etter. Blikket til statsministeren har sett så nyfrelst ut i det siste, så jeg tror det skyldes i stor grad den allerede nevnte stolens bevegelser!  Det som ikke er helt avklart, er om stolen følger baken eller om den følger ministrene, uansett personlige behov. Derom tier historien. Det kan jo være at stolen kommer til å popularisere statsministergjerningen så til de grader.  Da blir det nok nødvendig å finne en annen form for styring av landet. Stolen og styringa er to vidt forskjellige bevegelser - i allefall i Kina, nei, der sauses de ikke sammen!

Landet kan ikke helt overlates i de nye vibrasjonenes vold, stolstyring til tross. Dette må diskuteres på høyt plan. Inntil så skjer skal statsministeren teste ut alle muligheter. I mellomtida kan kineserne konsulteres, da de vet alt om hvordan få noe til å øke raskt eller forsvinne enda raskere. Statsministeren har ikke gitt noen opplysninger til folket sitt om hvor lang testperioden skal være, men folket forstår og de vil gjerne se en pigg statsminister hver dag. Det er allerede bestemt at det skal forskes på dette når perioden er over.

Hvem sier ja eller nei her?  Det er Kina. Hvem styrer landet vårt?  Kina det også. Hvem fatter vedtak her i landet?  Igjen er det Kina.  Har det alltid vært slik. Nei da. Når begynte dette da?  I 2014.  Hvorfor en slik ordning? Fordi kapitalister sitter ved makten i Norge. Kan de norske politikere ikke bestemme sjøl da?  Nei, de som nå styrer er kapitalister og de selger seg til høystbydende. Godt at de ikke hadde noe de skulle ha sagt i 1940 da!  Om det var. Halvparten av Norge valgte de som styrer (denne gangen), og denne halvparten må gå i seg sjøl og søke etter svaret på hvorfor de stemte som de gjorde!  

Tukáte

Ingen kommentarer: