tirsdag 5. april 2016

Ny tid og nye tanker ... ?

Den nye begynnelsen kommer stille, helt lydløst, og plutselig ser vi den og blir helt måpende og overgitt.  Det er en avkriging som foregår.  Avlæring har vi allerede lært, og så kommer hver enkelt område som skal bort eller AV - lesses av!  Nå er det altså avkriging!  Bort med alle tanker ord og handlinger som minner om krigersk innstilling. Alle skal ha tanken klar og deretter skal enhver tanke være blank som krystall, sammensatt av kun gode intensjoner hvor all opposisjon er borte.  Medgjørlige og føyelige som fløyel heretter!

Dette er altså tidens innhold og vi er i fullt fres i opplæringa.  Det vi leser av gjennomtenkt stoff, det er allerede stappet fullt av denne riktige tankegangen - alt det andre som også florerer rundt omkring fortsatt, er mer av gammelsorten hvor kjeklingen fortsatt er mellom ordene og lager uhygge i den som til enhver tid sitter med et slikt ark mellom hendene.  Det skal være stor forskjell på tidene - den gamle og nå den NYE. Vi kjenner den nye tida på anammelsen, hva nå det er, men bare kjenn på det  og bli kjent med det.

Slik kan vi fortsette videre i det uendelige, tror jeg, her jeg sitter og bare skriver ned det som ramler inn.  Om det er riktig eller galt, det vet jeg ikke, men er det så nøye. Det er det vel ikke når alle rundt kun er velvillige og ikke noe annet. Da trenger jeg vel ikke å være redd for å bli antastet av en hissigper her eller der. Dette er den nye tida og om den virker som om den er så mye mer anvendelig, vet jeg ikke. Du slipper å sitte der å irritere deg over at den ikke blir hilst velkommen.  Det blir den til gangs. Velkommen! Velkommen!  
    
Slik er den gamle verden enn så lenge. Det er så blånøye alt sammen. Knugende blånøye. Sure og misfornøyde utgaver av arten som maser om hvor forferdelig alt er i dette landet - vi som bor her hele året og år ut og år inn, synes det er et strålende land bo i.  Det er kanskje slik at det kommer mer an på den som bor, enn hvor hun/han bor. Norge er et suverent land å bo i, la det være sagt fra en som har lang erfaring. Landet er avpasset med berg og daler og grønne farger innimellom, samt alle de andre nyansene + + +.

Tukáte

Ingen kommentarer: