fredag 20. desember 2013

O helg med ditt vanvidd ...

Vi er inne i de absolutt siste dagene før denne sagnomsuste 'aftenen'.  Tenk at en slik fortelling fra historiske gamle dager, holder seg i bevisstheten til folk så lenge og like sterkt som om de skulle bevitnet mirakelet sjøl.  Men jeg tror nok ikke det er så sterkt likevel, jeg tror heller at folk ønsker seg fridager med god mat og drikke og litt koselig slavevirksomhet rundt anklene.  En ønsket fritid midt på svarteste vinteren er ikke å forakte. Det gjør sikkert godt for kroppens gane og sjel!  Hurra for falskheten!

Tror denne dagen er likt av både kvinnen og mannen.  Kvinnen som arbeider for å skape det så trivelig, og mannen som nyter godt av alt dette gode som plutselig avsløres. Det hører også med at det er upopulært å gå mot strømmen. Dermed vandrer fortellingen videre fra det ene året til det andre og fra den ene generasjonen til den andre.  Det er nok mange som konkluderer likt på selve tradisjonen, men de tør ikke å tone flagg da det har for store omkostninger i hverdagen.  Hurra for falskheten!

Å ikke tone flagg kalles feighet.  Så ruller vi videre da - Menneskeheten - hyllet inn i urealistiske historiske fortellinger om esler, høy og stall og en stakkars baby midt oppe i det hele - å legge et nyfødt barn ute i en kald stall på selveste denne `store´ kvelden for å tekkes det uærlige - Mennesket - er altså det ypperste!  Det kalles barnemishandling om en er ærlig nok til å sette ord på hysteriet.  Er det ingen som ser hvilken fortelling feiringa er bygget over?  Virkelig?!  Hurra for falskheten!

NB! De hellige som blir omtalt i forbindelse med dette diktverket, er alle menn!  Så klart!  Hva ellers ...?  Og slavene hvem skulle de illustrere?  I tilfellet noen er i tvil så illustrerte de kvinnene!  Alt er diktet av menn - de hellige!  Og alt er utspedd med gamleguttas syn på det samfunnet de skulle leve i. Så her har vi datidens syn på hvordan verden skulle organiseres og hvilket syn menneskene i den skulle ha på de krekene som levde på jordens ytterside. Baroner og treller. Hurra for falskheten!

Mitt evangelium til de Hellige Tre Konger !!!

Ingen kommentarer: