søndag 1. mars 2015

Utklekkingsstedet Jorda

Så er vi ferdig fra 'fabrikken' Jorda.  Vi har vært i ovnen, blitt snudd og vendt i alle retninger i alle de år, i alle våre liv vi har vært på Jorda.  Prosessen er ferdig, den har strukket seg over evinnelige tider, men nå snues og vendes vi for siste gang. Vi er rundstekt, vi er rundsnudd, vi er kanskje også rundlurt noen ganger hvem vet ...? Nå er i allefall alt glemt, alt er tilgitt og alt er sikkert i skjønneste orden også.  

Vi er gangs mennesker nå og kan bare vandre videre som det passer oss og vår reiserute.  Dette tenkte vi ikke på i fødselsøyeblikket, at dette skulle være siste gangen.  Siste gangen vi kunne ta steget inn på Jorda for å gjøre ferdig ennå et liv, lære flere lekser og ellers lære det gjenstående om det er noe som gjenstår. Det er visst slett ikke noe som gjenstår, virker det som.  

Alt er nå på plass slik det skal være, alt er i rute og alt er i skjønn orden. Kan det bli bedre? Nei, men så har vi brukt tjue fem tusen år også - 25 000 - ! Kan noen greie å 'ta inn' 25 000 år i bevisstheten? Det er mye vanskeligere dét, enn å leve 25 000 år! Det er uendelig mange måter å være rar på, det må jeg si, og livene våre har visstnok vartet opp med de fleste måtene.

Nå er det ettertrykkelig slutt på 'liv etter liv'-livene.  Nå kan vi dra på inspeksjonsreise i universet, til andre planeter, lande der og så blande oss med de beboerne som der finnes og være mer frivillig reisende. Bli bedt heim til noen, bli servert fremmed mat i fremmede omgivelser og sammen med fremmede mennesker. Snakke om fremmede saker, fremmede nyheter som har skjedd på fremmede steder og blir gitt oss av fremmede med et fremmed språk.

Jeg stoppet plutselig opp litt, nå nettopp.  Hva skal jeg kalle de vi treffer på de nye stedene? Heter de også mennesker?  Det virker litt rart det, synes jeg, at det på helt andre planeter skal være samme uttrykk for de vesener som bor der - mennesker! Nei, det tror jeg ikke når jeg kjenner nærmere etter.  De har nok et annet uttrykk på sine vesener enn vi har for våre. De har sikkert et uttrykk i forhold til sitt språk. 

Tukáte

Ingen kommentarer: