torsdag 12. mars 2015

Alt er nytt for oss på den nye Jorda

Ny bolig, nye tilstander, nye forventninger, nye tanker osv. i lange baner. Er vi på den nye Jorda nå?  Ja, og det er herlig, men er det en del innflyttingsarbeider som må gjøres?  Nei, jeg tror ikke det - her er alt perfekt. Det er alltid noen installasjoner og slikt som må utføres når en flytter til nye steder, men ikke denne gangen. Jeg har flyttet fysisk mange ganger i mitt liv, og vet at det alltid fører med seg mye styr. Jeg mener slett ikke at flytting er negativt - heller det motsatte. Flytt ofte og gjerne langt, men kortere avstander gjør også susen om en kan spe på med litt egen kreativitet. Hvis en er uten kreativ sans (som dessverre noen er!), så kan vi like godt være der vi er - det gjør ingen forskjell uansett.

Alt det fine været vi har hatt, og har fortsatt - rene vårværet hele tida, forteller også om at vi har forlatt den gamle Jorda. Slike værtilstander som vi har nå skal sikkert bli det vanlige heretter. Gamle strukturer forsvinner og nye etablerer seg. De nye strukturene kjenner vi ikke nok til ennå, men at det nye samfunnet strukturelt fører til mye nytt og vil gi mange nye innfallsvinkler for all slags kreativitet - det kan vi ganske sikkert slå fast.  Alle våre tidligere kreative hoder vil bli overdynget med nye innfall og splitter nye ideer. Alle kunstarter vil bli kraftig oppdatert, enn si fornyet, alle praktiske arbeidsområder vil bli kreativt oppspedd og alle skolefag f.eks. vil ikke bli til å kjenne igjen. Det er bare å glede seg.

Hvem av oss hadde trodd at dette livet som vi av og til kunne byttet bort for hva som helst, også inneholdt en slik himmelstormer som det vi nå kjenner til? Nå, når vi bare lever som et stort glis fra morgen til kveld. og venter på at hodet skal fortsette å fylle seg med kreativ bevissthet til det nesten renner over.  Bevisstheten på topp, hvem har ikke tenkt den tanken og ønsket seg det hodet som var så spekket med kunnskaper og allvitenhet at det nesten rant over. Hvem har ikke sittet bøyd over bøker spekket med kunnskap, og ønsket seg et hode som kunne fungert som en svamp og hatt svampens egenskaper og tiltrekningsevne. Kommer det nå?

Det har ikke alltid vært slik, men det er ihvertfall de realitetene vi omgås nå. Denne store omkalfatringen i verden, den har skjedd uten noe styr og ståk. Helt ubemerket! Det er også nytt. Nytt er det òg at mars måned varter opp med rundt 10 varmegrader om dagene, og det mars som vanligvis kan oppføre seg som en røver med blankslipte knivblader, når den gjennomleves av oss mennesker. Jeg har alltid reknet mars som dén måneden hvor alle klær virket utvasket og tynnslitt om de var aldri så skinnbelagt og fóret med all slags stoffer av det utholdende slaget. Vinden feide klærnes utholdenhet til side og gikk gjennom marg og bein på det stakkars mennesket som bar dem.

Tukáte

Ingen kommentarer: