tirsdag 24. februar 2015

Latskap og annen tenkning

Jeg tenker, altså er jeg, sa Descartes, og dermed var han, og også vi, i den skjønneste og mest fullkomne orden.  Og siden er det sikkert tenkt både vel og grundig, det er nok egenvurderinga. Det er best å ikke sløse med den lille tida vi har fått utdelt.

Men det viser at ikke alle følger Descartes - de tenker overhodet ikke. De gidder ikke å tenke, like så lite som de gidder å skrive eller diskutere eller noe annet som er ganske positivt for det intellektuelle mennesket. De er utslitt og frynsete i tiltaksevnen allerede som unge.

Giddesløse folk som ikke orker tanken på arbeidsaktivitet så lang som dagen er. Arbeidsinnsatsen fra et samfunns beboere er det samlede bidraget til og for samfunnet slik det er organisert pr. idag. Så jo, det er nødvendig at alle bidrar med å dra lasset. 

Alle kjenner vi noen voksne mennesker som er så late at de ikke greier å følge med i samfunnet på noen måte - de lever takket være familiens underhold. Dette kan være folk i snakkesalig alder, som snikksnakker seg fram gjennom livet og hever sin trygd. 

Hva arbeidsliv angår ligger Norge på verdenstoppen med gode arbeidsplasser og for det meste interessante arbeidsoppgaver. Det er en glede å bevege seg på norske arbeidsplasser, men ikke alle deler dette synet viser ledighetstallene.

Obs'n

Ingen kommentarer: