lørdag 27. november 2010

Gi følelsene friheten tilbake

Jen Eramith, stiller dette spørsmålet; "What message do the Keepers have regarding human emotion and achieving emotional freedom?"

Svaret fra Akashic Records kan oppsummeres slik. Vi er nå i en bevissthetstilstand som tilsier at vi kan innta et mer balansert forhold til følelser, enn vi gjorde i 3d. Nå kan vi mer styre våre følelser og ikke omvendt. For det første er det viktig å forstå, at det ikke er snakk om frihet fra følelsene. Vi skal ikke skyve dem bort, og opptre som om de ikke eksisterer. Det er snakk om å være bevisst, kjenne på dem, ha et balansert forhold til dem, akseptere dem, utforske dem, forstå dem, og slippe dem fri på den mest hensiktsmessige måten. Den følelsesmessige friheten oppnår du når du kjenner på og opplever og ikke blander dine egne og andres følelsesmessige opplevelser. Hvis du dømmer eller baserer følelsene dine på andres behov eller meninger, begrenser du din egen følelsesmessige frihet. Du må til enhver tid kjenne på hva du føler og ha tillit til dine egne vrurderinger.

Generelt er det slik at alle har og opplever følelser, men ikke alle opplever dem på samme måten. Følelser kan ikke og bør ikke fjernes fra menneskelig erfaring, fordi det er følelsene som bl. a. gjør oss til mennesker. Følelser inneholder også mye visdom og kraft. Følelser oppstår som respons på alt som skjer i livet. Den følelsesmessige energien strømmer gjennom systemet hele tida. Det er ikke så lett å merke den fra øyeblikk til øyeblikk, men idet noe hender - er den der.

I sosial sammenheng har vi lært å undertrykke følelser på forskjellige måter, og i det sosiale samspillet kan det til en viss grad være nyttig. Følelsesmessig frihet har ikke noe å gjøre med frihet til å nyte alle følelser uhemmet. Følelsesmessig frihet får du når du er avbalansert og aksepterer følelsene som dukker opp. Du kan styre atferden og kommunikasjonen din på en klok måte ved å holde deg i balanse og avvente tid og sted for når det er best og bearbeide følelsene.

Følelsesmessig frihet er en prosess som ikke arter seg likt fra gang til gang. En gang kan det være aller best og fjerne seg fra situasjonen for å holde på integriteten sin. En annen gang kan det være mye sinne, men du er i stand til å holde sinne borte fra reaksjonen på situasjonen du er oppe i, slik at du ikke reagerer ut fra sinne, men fra fornuft. Det er klokt å se forskjellen mellom reaksjon og respons. Når du styrer din egen følelsesmessige prosess, kan du merke når en følelse oppstår og hvordan den raskt følges av en reaksjon. Sinne kan føre til harde ord, enten klart uttalt eller følt; sorg kan føre til kraftløshet og en trang til å klandre andre. I det øyeblikket en følelse oppstår, er reaksjonen der. Vær årvåken.

De som lever i en evig karusell av reaksjoner, kan definere følelsesmessig frihet som frihet fra følelser. Det kan være vanskelig å skille mellom følelsene og reaksjonene. Følelsesmessig frihet har du når du kjenner på følelsene, men ikke vil gå inn i reaksjonære tanker og atferd. Følelsesmessig frihet har du når du velger å bruke bevisst respons basert på følelser. Responsen kommer når du kjenner følelsene og trangen til å reagere, men heller enn å reagere stiller du deg inn på en høyere del av deg som ivaretar din integritet. Inn i en slik situasjon tilflyter det mye informasjon du kan merke deg og vokse på. Gir du deg sjøl tid og frihet til å oppleve følelsene, så kan du oppdage hvor mye visdom og kraft som ligger der.

Ingen kommentarer: