torsdag 25. november 2010

Blir dyr 'født' på ny?

Dette er et interessant spørsmål, sier Kuthumi. Han sier alle dyr har bevissthet. Det er kanskje noe å tenke på for mange? Noen arter er mer bevisste enn andre, men alle mønstre hva angår atferd stammer fra DNA og bevissthet. Det som har vært allmennt opplest og vedtatt er at menneskene har ansett de elementære, plante, mineral- og dyreriket som laverestående enn mennesket. Sannheten er at alle former for bevissthet kommer fra samme kilde, og er dermed like verdifull. Og alle blir født på ny og på ny, slik vi har lært å forstå hvordan menneskelivet utvikler seg.

Dyre-sjelen utvikler seg for hvert liv. Tar vi hunder som eksempel, danner de vanligvis nære, energetiske, bånd til menneskene, da kommunikasjonen foregår gjennom energi og ved ansiktsuttrykk. Hunden er gjerne det mest kjente dyret for mennesket, men andre dyr har samme evne. Dyr er også svært gode healere ved at de er i balanse energetisk. Dyr som forblir uten denne nærkontakten med mennesker, utvikler seg på samme måten, men ikke så fort. Deres hovedfokus er på overlevelse og på omsorg for avkommet.

Jo mer bevisstheten hos dyret er utviklet, jo bedre kommuniserer det sine følelser. Følelser som kjærlighet, sorg, lykke leder ofte til spørsmål som - "hvorfor gikk du bort?." Dette er noe dyr spør om. Ved nære relasjoner mellom dyr og mennesker, dannes det bånd som mellom mennesker og mennesker. Det er fullt mulig å ha en hund, katt eller hest som sjelefrende, sier Kuthumi. Mennesker og dyr kan inkarnere sammen og har 'oppgaver' i forhold til hverandre, slik mennesker har.

Dyret kan skifte både farge, form og utseende forøvrig, men begge parter føler tilhørigheten - båndene styrkes. For både menneske og dyr er dette noe de har valgt - på sjelenivå er det derfor en 'visshet' hos begge. Eventuelle karmiske bånd kan rettes opp og forhåpentligvis bli helbredet. Både for mennesket og dyret er dette en vekst for sjela.

Måtte dette være en betimelig påminning til menneskene om å respektere alle livsformer, sier Kuthumi. Alle spiller en rolle i utviklingen av bevisstheten til både mennesket og planeten. Når vi nå går mot Enhet og går framover i relasjon til hverandre, er bønnen at vi må huske alle de rikene som deler denne framgangen med oss. Vi må også utvikle en ny bevissthet i forhold til dem, elementær-, plante-, mineral- og dyreriket. Alle er de en del av det samme skaperverket.

Ingen kommentarer: