fredag 12. november 2010

Den "Bevisste Pusten"

Den ”Bevisste Pusten” er det viktigste verktøyet i prosessen med bevissthetsendring. Det er med den ”Bevisste Pusten” at vi får kontakt med de delene av oss selv som vi ikke har hatt kontakt med på lang tid.

Det er mange aspekt som vi ikke har hatt kontakt med på svært lang tid, og mange av aspektene er svært såret og kanskje veldig ødelagte, og disse trenger lang, lang tid på å bli helet.

Jeg pleide å se på mine aspekt som små ”barn” som var klare til å komme hjem. Men mange av disse ”barna”, opplevde jeg var veldig redde, og mange av dem hadde opplevd mye smerte og sorg og var ikke sikker på om det var trygt å komme hjem. Så jeg måtte bruke mye tid og være svært varsom for at de skulle bli klare til å komme tilbake.

Så ofte brukte jeg en helt varsom og forsiktig pust, og jeg pleide også å snakke til dem. Fortelle dem at nå var det trygt å komme hjem. Og i dette arbeidet har den ”Bevisste Pusten” vært helt uvurderlig.

Når du setter deg for å puste, så finn en god stol eller legge deg ned slik at du ligger behagelig, og slik at du kjenner at du klarer å slappe helt av i kroppen. La armene ligge langs siden slik at du får åpnet brystet. Legg gjerne en hånd på magen slik at du kan kjenne at magen beveger seg. Ligg strak ut med bena og pass på at de ikke ligger i kryss. Her skal energiene få strømme så fritt som mulig. Pust jevnt og rolig inn gjennom nesen og ut gjennom nesen. Er du tett i nesen, må du så klart puste gjennom munnen, men pust gjennom nesen så sant du klarer det. Pass på at du puster med magen og ikke med brystkassen. Observer pusten som glir ut og inn av deg.

Vi er så vant med å ha så mange tanker i hodet, så til å begynne med er det veldig lett å drive bort i tankene. Når du blir obs på at du ligger i tanker, så rett oppmerksomheten mot pusten igjen.

Du kan også oppleve at du føler motstand mot å puste. En del av deg vil ha deg bort fra dette. Den forstår ikke hvorfor du plutselig skal holde på med disse tingene. Ta en pause og begynn på igjen etter en stund. Kjenn på hva som føles best for deg.

Til å begynne med er nok korte pusteøkter bedre enn lange. Det viktigste er uansett at du finner din måte å gjøre det på, og ikke minst at du fortsetter å puste den ”Bevisste Pusten”. Etter hvert vil du kunne føle hvor viktig dette er, spesielt når tingene røyner på som verst. Og du vil også etter hvert oppleve at denne pusten blir mer og mer en integrert del av deg. Du vil til slutt puste bevisst uansett hvor du er eller hva du holder på med, og du vil dermed kunne oppnå en større energiflyt i kroppen, noe som vil hindre at du blir så fort sliten.

Når vi går inn i en bevissthetsendring vil det samtidig si at vi beveger oss ut av dualiteten, altså den gamle bevisstheten som er en svært tung bevissthet. Men når vi er sammen med mange mennesker i den gamle bevisstheten vil vi kunne oppleve å bli sliten. Hvis vi da klarer å være i den ”Bevisste Pusten”, så vil vi oppleve at vi klarer å være i denne tunge bevisstheten i lenger tid uten å bli så fort sliten.

Hentet fra; http://www.dettryggerommet.no/

Ingen kommentarer: