onsdag 29. juni 2011

Bare en papirpose!

Tenk på alt vi enda ikke har oppdaget. Fra sandkorn til papirposer! Det handler om å se storheten i det vi bare tar for gitt. Et sandkorn - hvorfor ligger det på stranden sammen med millioner av andre sandkorn? Det vokser trær og blomster langs kanten av stranden. Tenk på reirene i trærne, tenk på livet i grunnen vi går på.

Alt dette er så mye mer enn bare sand, bare ditt og bare datt! Og så papirposen, den er ganske 'kjekk å ha'. Men hva er en papirpose ut over det? En gang var den et tre. Et tre ga livet sitt for denne papirposen, som vi behandler ganske skjødesløst for tilslutt å kaste den som avfall. Hva føler treet? Ville det følt seg mer verdsatt og respektert med en annen behandling?

Trærne er storprodusenter av oksygen, som er en formidabel rolle å fylle. Det har stått der i uminnelige tider, i krig og fred, og har fostret vingevesener og tillatt dem å utfolde sine byggeplaner mellom greinene. Det har skjermet billioner av insekter og det har stått på plassen sin i all slags vær og det har gjennomgått hard påkjenning for å opprettholde planeten. Og papirposen? Ja, den hjelper oss i vår hverdag, og vi kvitter oss med den som søppel. Vi tenker ikke en tanke ut over det vårt ego har behov for.

Denne leksjonen og mer til kommer i meldingen fra Blossom sin usynlige kilde her:
http://www.reenagagneja.com/2011/06
www.blossomgoodchild.com

Ingen kommentarer: