fredag 8. april 2011

Human-Etisk Forbund og Ytringsfriheten

http://www.nyhetsspeilet.no/
SAMFUNN 07.04.2011 21:21

___________________________________

Hvorfor greier ikke alle å forsone seg med at meningene er delte når det gjelder menneskelige interesser? Det er mye snakk om frihet til å ytre seg, men når spørsmålet kommer til engleskoler gjelder ikke den selvfølgelige retten til frihet lenger, ifølge Human-Etisk Forbund. Og hvorfor ikke? Hvorfor setter Human-Etisk Forbund i gang kampanjer mot engleskoler, for eksempel? Hvis noen fra Human-Etisk Forbund ikke liker engleskoler, så er det deres sak, det jeg ikke forstår er hvorfor de skal nekte andre å ta sitt eget selvfølgelige valg på samme frie grunnlag?

Om noen har lyst til å etablere en skole for å informere andre om at det finnes andre alternativer enn krig her i verden, hvorfor skal de forfølges med hatkampanjer av den grunn? Selvfølgelig er det ingen forfølgelse av engleskoler som vil gjøre noen skade, men jeg skulle gjerne hørt hvordan de motiverer sine utspill de som står bak slike kampanjer, eller andre mottiltak i ytringssammenheng. Er det frykten for opplysning som er så dominerende? Eller er det frykt for annerledes tenkende som er utslagsgivende?

Denne motiveringen fra Even Gran gir ikke svar på mitt spørsmål: “Human-Etisk Forbund går kaftig ut mot engleskoler. Aksjonsleder i Human-Etisk Forbund, Even Gran mener vitenskapelighet og kritisk tenkning skal være rettesnoren for å skille mellom hva som er gode og dårlige ideer.”

____________________________________

Sakset fra Nyhetsspeilet - http://www.nyhetsspeilet.no/

Prinsesse Martha – Norges åndelige dronning?
Prinsesse Märtha Louise får ufortjent mye kritikk for tiden, for sin engleskole. Hva er galt med å ha kontakt med engler? Selvfølgelig finnes det engler…..

Ingunn Røiseland som starter Engleskole i Skien har også fått mye pepper fra Human-Etisk Forbund’s “Ingen liker å bli lurt” – kampanje de siste dagene.

“Human-Etisk Forbund går kaftig ut mot engleskoler. Aksjonsleder i Human-Etisk Forbund, Even Gran mener vitenskapelighet og kritisk tenkning skal være rettesnoren for å skille mellom hva som er gode og dårlige ideer.”

Ingen kommentarer: