torsdag 21. april 2011

Dansen mellom Lys og Mørke

Er livet på Jorda en dans - mellom Lys og Mørke? Er det mulig å skape en realisme i dette spillet, en realisme som kan gi svar på noen problemstillinger? Jeg får se om jeg finner et svar når jeg har reflektert meg igjennom det jeg har begynt på.

Vi er Lysvesener, som har kommet til Jorda for å spre Lyset. Men på Jorda er det stor motstand når det gjelder Lys. Alle trenger det, men ikke alle innser dette behovet - og ser derfor på Lyset som en fiende.

Jeg vil derfor se litt på spillet mellom Lyset og Mørke - livets pedagogikk - fullstendig ukjent for spillerne, men likevel i fokus hele tida.

Alt Lys er Bevissthet, og underveis i livet finner vi om mulig ut at vi er i Enhet med alt.

Vi er midlertidig manifestert i en kropp, en innramming, i dette jordiske livet. Det virker så fast og urokkelig i kroppen, på en måte, så det er vanskelig å tenke på seg sjøl som Lys - da! Kanskje tenker vi ... 'bare' et Lys!

Noen synes at det å være et Lys må være en ensom og lite trivelig tilstand, mens det å være menneske er atskillig mer forlokkende og variert og til og med gledesfylt.

Det Lyset vi er, kan ikke sammenliknes med den erfaringen vi har med et lys her på Jorda - det lyset som kommer ut av en lyspære som henger dinglende ned fra taket. Det er verken deg eller meg, det er 3d sitt lys - for å lyse litt opp i alt mørke 'rundt' seg. 3D begynte i stappende mørke - de hadde ikke en dinglende lyspære en gang.

Krypene som kravlet i dette mørke var preget av det som omga dem - nemlig mørke! Og enda er det mye fokus på lyset på utsida - ikke der inne.

Når vi ser på det oseanet av tid som ligger imellom de kravlende mørke krypene og de lysfylte vesener vi forstår at vi er idag - da blir forskjellen skjellsettende. Enorm.

Tenk bare på hvordan vi idag kan fokusere bevisstheten vår! Den var ikke for fokusert den gangen vi bare kravlet og knapt forsto noe som helst. Nå derimot, nå opererer bevisstheten vår fra en jordisk kropp som vi vet mye om, og har et gjensidig forhold til.

Bevisstheten vet det er en midlertidig situasjon, og at vi er frie i ordets egentlige forstand - med eller uten kropp spiller ingen rolle for friheten - den er der uansett.

Denne vissheten hadde vi ikke i vår kravlende tilstand. Da v a r vi det kravlende vesenet i ett og alt, og hadde ingen andre følelser, enn si tanker.

Når vi idag tenker i n n o v e r i kroppen, er det som om det åpner seg uendelige vidder. Det virker som tomhet til å begynne med, men etter hvert kommer det en sterk følelse av liv - det er fullt av liv. Her er det letthet. Her er det glede. Her er det frihet.

F o r en Bevissthet det er her inne! Bruk den. Stol på den. Be den skape. Det kan den. Den kan A l t. Få fram Lyset. Lyset skal stråle. Lyset skal opp og ut. Lyset skal skape Enhet. Lyset og Mørke er Ett. Lyset og Mørke Er.

Ingen kommentarer: