mandag 24. september 2012

Det er nok å undres over! Og interessant er det!


Det er nok å undres over!

Hva er det nye:  Vet vi hva vi venter på?  Har vi den minste aning om hva som kommer?  Forstår vi noe av endringene som er i ferd med å skje?  Vi vet hva vi har eller hvordan vi har det idag, men hvor mye vil følge oss inn i det nye livet?  Kommer det et nytt liv, forresten? Hva vil forsvinne og hvordan vil vi leve videre?  Hvilken sameksistens vil vi ha i en ny verden?  Hvordan forholder vi oss til andre vesener og nye problemstillinger?  Trenger vi helt ny læring eller vet vi svaret når vi trenger å vite noe?  Vil vi ha hukommelse eller bare er alt på plass når det blir etterspurt?

Hva forsvinner:  Alt vi har lært og lagret gjennom eoner av passerte år, glir nå ut av systemet.  Kroppen tømmes. Hodet tømmes. Alt forlater standplass. Det oppleves også som å være i et evig sluk, hvor alt glir over i glemsel og intet.  Er det slik?  Eller bare oppleves det slik?  Hva med relasjoner mellom mennesker generelt og familier spesielt?  Når alt er i oppløsning blir vel relasjoner også borte?  Mellom mennesker og mennesker.  Mellom mennesker og dyr.  Mellom mennesker og steder.  Mellom mennesker og minner.  Hva fylles alle tomrommene med?  Har vi den minste aning? Lever vi nå i en 'på lykke og fromme' fase?  Seiler vi alle 'vår egen sjø', eller er det forbindelser mellom oss alle, og alt, som fortsatt er ukjente for oss? 

Hva kommer:   Jeg ser for meg en splitter ny tankegang, et helt forandret tankemønster, helt andre problemstillinger, andre overveiinger, andre muligheter og helt andre resultater med nye resonnementer og annen aktivitet i framdrift.  En annen lykkefølelse?  Vil vi glede oss over helt andre aspekter i livet?   Andre interesser?  Helt nye innfallsvinkler?  Nye resultater av helt ny innsats?  Nye følelser?  Ny kropp med nytt innhold?  Uten sykdommer?  Uten aldring?  Uten minner?  Uten noen tidligere erfaring?  Uten savn?  Uten tanker, men med konstant viten?  Alt det vi i 3 dimensjonen trodde vi måtte anskaffe, det har vi, men merker det ikke?  Er det slik?

Og interessant er det!

Tukate

Ingen kommentarer: