tirsdag 3. februar 2015

Broene som slipper taket ...

Det fysiske samfunnet henger i en smertelig tynn tråd. At dette er riktig, viser broene som ikke gidder å gjøre gode miner til slett spill lenger. De slippoer taket, bryr seg ikke om folket som også må slippe taket samtidig!  De kan bare bli med i samme slengen!

Tar ikke menneskene mer hensyn til livet enn de gjør, hvorfor skal jeg gjøre det, tenker nok den som er bro.  Ja hvorfor?  Alle har fått beskjed om svikt både her og der, men de som lurte folket til å stemme på seg og som nå sitter med ansvaret - de sitter godt.  Feitere og feitere - tyngre og tyngre!

Stakkar - de har da aldri vært i regjering før. De bare gaulte på alle hjørner og skrek seg inn i det politiske livet - det som var fullstendig upløyd mark for slike gutter og jenter.  De er ikke typene 'gamle Norge ville ha' - det ble glemt å ramse opp egenskaper og innsatsvilje!

Nei, de uerfarne gaulerne tenkte ikke på det. De skulle bare straffe noen 'gamlinger' - de uerfarne var vokst opp i hets, og der hørte de ikke noe om egne egenskaper - bare andres!  Ja, dette livet - det er så nyansert og innviklet når en skal teoretisere det - ikke alle er eslet for slikt!

Og hvem må ta støyten - og forøvrig alt denne setningen innebærer?  Jo, det er den som utgjør bolverket i samfunnet - den som alltid må 'stå an a' - ta første støyten - passe på hele samfunnet liksom - ikke la andre i stikken for dé greier ikke dét jég vet, at jeg greier.  Bare stå på!

Og så er vi kommet til verset som bare sier - stå på din idiot. Når du var så dum at du begynte i den gruppa du er havnet, ja så får du bare holde deg der.  Det er så mange som må passes på, prøv ikke å sluntre unna. Noen trodde de kunne nyte og ikke yte - se hvor de er idag?  De rører seg ikke - apatiske.

Puh ...

Ingen kommentarer: