søndag 15. februar 2015

Verdt å tenke over

Har noen tenkt over, eller funnet ut hva kjærlighet er, rent botsett fra at det er energi. Forskjellen på kjærlighet, vennlighet, veldedighet og medfølelse eller generell nestekjærlighet, er ikke dette alt og det samme - kun ordvariasjoner.  Har vi mennesker lett for å dupere våre medmennesker med språket - ha forskjellige innpakninger rundt budskapene våre?  Er noen av kjærlighetstypene slik at de ikke venter gjengjeld, eller er det skjult forventning over alt? 

La oss tenke oss en tøff kriger og en sart blomst av en feminin utgave.  Er de skapt av omverdenen, av tilfeldigheter, eller er forskjellene ikke så tilfeldig kommet inn i verden? Formidler de kjærlighet på samme måten begge to f.eks.?  Eller skal de dekke forskjellige områder og er derfor skapt av et skjønnsomt utvalg til dét bruk? Er noen av de nevnte typene kjærlighet å foretrekke framfor andre, eller er dette opp til 'giveren' i gjerningsøyeblikket? 

Det er kanskje ikke så godt å være eksakt på dette temaet fordi det kan skjule mange ulike svar, men det er interessant å ha slike tanker til bearbeiding. Det gir kanskje et mer helhetlig bilde av mennesket om de generelle tankene gjennomgås en smule. Det kan være med kjærligheten som med alt annet - det er en mengde ulike ansikter å velge mellom fordi den ene kjærlighetsenergien har så utallige mange ansikter å ta av - og viser dem mer enn gjerne!  

Hvordan er det mulig å strø jevnt utover med alle mulighetene av kjærlighet menneskene ønsker og har å velge i gjennom livet.  Kommer ikke alt ganske uforberedt på de fleste, slik at det ikke er gangbart med noe tidsskjema verken for bruk av den ene eller den andre typen kjærlighet eller medfølelse m.m.m.  Hvor de indre organer skal komme inn i dette bildet, er vanskelig å si.  Vi snakker  i den anledning om både hjertet og andre organer, men også sjel, ånd osv. 

Tukáte



Ingen kommentarer: