søndag 19. oktober 2014

Om å finne en ny verden !

Tipper at mange ikke forstår hva det er som herjer med kroppen og ellers det systemet som holder livet oppe. I denne tida er det ikke så lett å forstå noe som helst. La seg flyte med. Det er greit å si det, men la seg flyte med noe skummelt som vi ikke skjønner oss på - er det så lett da?  Nei, det er ikke det, men det er lett å si det! La deg flyte med, da går det så greit. Jo visst! 

Å komme inn akkurat her for å bekrefte at det ikke er noe annet å foreta seg akkurat i dette øyeblikket - heng med og ikke tenk, ikke funder på noe som helst.  Bare heng der som en slappfisk - se gjerne litt dum ut i tillegg - det hjelper! Da kommer latteren og da har det hele løst seg opp en smule og det er det som er spillets hovedfaktor. Gjør det du skal, se dum ut, og le. Latter løser opp. 

Tenk at dette skal være medisinen for å greie å henge med i en tilsynelatende ødelagt verden - rasert - utslitt og tarvelig. Den stramme fine varianten vi hadde, med opplyste mennesker og holdninger vi kunne være stolte av. Nå derimot - nå flyter det søppel over alt - også der det aldri har vært søppel før. Brunt søppel! Nei, dette er ikke bra. Vi merker det over alt ...

Det spiller en rolle hvordan vi har det, men det har mye å si hvordan vi løser flokene som verden så beredvillig legger rundt oss også. Vi vil ikke frivillig drukne oss i den brune gjørma som flyter over og rundt om. Har vi ikke høynet bevisstheten da, jovisst, så er det bare å tenke fra det høyere punktet. Tenk og skap den verden du vil ha - det er overkommelig nå.

Ja, det er det fine midt oppe i all dritten og dens farge. Så fint som været er da, rene solskinnshistorien hver eneste dag. Nå er det overkommelig å overleve i et luftslott skapt i fantasien og brukt i den. Men grønnsåpevannet står klart det også, jeg skal gå igang med å vaske verden rein for utøy, dritt, løgn og alt slikt det er så mye av nå. Bort skal det. Bort fra den verden jeg skal leve i.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe, verden trenger en overhaling. Verden er tilskitnet det siste året. Den siste omveltningen er slett ikke bra. Nå skal den bort. La oss tenke i kor, la oss tenke oss en rein og plettfri verden uten heslige innslag blandet av og med fargeskalaen vi har brukt til alle tider og det uten den minste vanskelighet eller provokasjon. Det skjemmende, det skal bort det nå ...

Tukáte

Ingen kommentarer: