fredag 25. desember 2015

Så sklir vi over fra 2015 til det nye året 2016 !

Det gamle året vinker farvel mens det står på en snøfattig flekk på Moder Jords trillrunde legeme her i Norge!  Så har vi vært med på runddansen igjen og har ikke merket noen forandring fra andre rundinger vi har lagt bak oss år om annet en tid nå.

Det er ofte både bråk og styr i menneskemengden i løpet av et år mens jorda sjøl, som har den tøffeste oppgaven, gjør det lydløst og kommer fram til bestemmelsesstedet alltid i rute - hvert år!  Kan vi mennesker rett og slett lære oss noen knep av jorda?

Godsnakke med henne framfor å ruinere henne - klappe henne framfor å grave dype hull i henne - lage seremonier for henne tilnærmet de vi er så flinke til å lage for oss sjøl fortjent eller ufortjent - det er ingen vurderinger rundt det da ... !

Visste jorda hva hun ga seg i kast med når det begynte å trampe små føtter på henne en gang i den fjerne fortid.  Ble hun forelagt saken med tilbørlig tid til å komme med uttalelse for eller imot?  Se i arkivene og finn fram avtalen om det finnes en slik ... !

Jorda ble nok intetanende inntatt eller hva sier vi, lovlig eller ulovlig, det var ikke noe spørsmål.  Gikk vi så over den med silkeføtter idet vi beveget oss på hennes landområder?  Nei da, vi startet med slåssing vi og har levd som venn-uvenn omtrent hele tida!

Det har gått to tusen år allerede og vi spenner fjærene fortsatt når det er snakk om noen av de 'andre' - alltid er det slik.  Kanskje kan menneskene si at de etter så mange turbulente år er blitt litt mer avslappet  overfor fremmede, men det er heller usikkert ... !

Tukáte

Ingen kommentarer: