lørdag 26. desember 2015

Feil gavekjøp koster samfunnet mil­li­ard­be­løp !

"De fleste av oss setter pris på gaver til jul, og mange av oss føler oss beriket når kvelden er over.  Men samfunnet taper milliardbeløp på ineffektive gavekjøp." Klippet fra Nettavisa.

                           -----------------------------------------------------------------

Hver eneste uke byr på en felles søndag, og den får folk feire i stillhet og akkurat slik hver enkelt lyster.  Hvorfor blir det helt hysteriske tilstander til jul da?

Folk vasker og gnikker og kjøper og pakker og stuer bort - ingen skal verken se eller på annen måte gjøre seg kjent med innholdet i pakkene før den store kvelden!

Stor kveld liksom, helt utslitt og utmattet og fattig på grunker fordi alt fløy over juledisken som betaling for en julegave mottakeren egentlig ikke vil ha!  Slunken pengebok  ... !

Til og med været har vett til å endre seg nå, men menneskenes julehysteri det endres ikke - det er gammelt som Metusalem.  Julefølelsen blir helt forskrudd i sommervær, men ...!

Jeg vet vel egentlig ikke hva det er som forhekser menneskesinnet på denne tida av året, men noe er det.  Kanskje det er gamle minner som ligger i skjul og gapskratter ... ?

Tukáte

Ingen kommentarer: