onsdag 27. oktober 2010

Asparges - vidunderlig grønnsak

Sammen med et sunt tenkesett, er grønnsaker et vidundermiddel - da spesielt asparges. Det viktigste er dog tanken, den optimistiske tanken som forteller deg at det er fullt mulig å tenke seg frisk om uhellet skulle være ute. Nå er mulighetene legio for tanken. Den nye energien fra sola, som strømmer mot Jorda nå for tida spiller på lag med våre indre organer. Alt legges til rette for selvstendighet på alle plan. Som en god støttespiller i matveien, er asparges i særklasse. Legg om til et sunt kosthold og et tankesett som alltid er optimistisk, så er det den mest perfekte oppskrift på et sunt og godt liv.

Asparges er basisk mat og rik på protein, lite kalorier og karbohydrater. Asparges er en utmerket kilde til kalium, folsyre, vitamin A, C, K og spor av vitamin B komplekset. Asparges er en god kilde til kostfiber, rik på niacin, fosfor og svært lav natrium. Asparges er også en av de få grønnsakene som har kalsium og magnesium i det ideelle forholdet 2:1.

Og hva hjelper asparges mot? Alt - forøvrig mot enhver plage i indre organer. Asparges bør kokes før bruk. Hermetiske asparges er like god som ferske. Mos aspargesen og oppbevar den i kjøleskap. 4 spiseskjeer to ganger daglig, morgen og kveld, gir dagsbehovet for den som feiler noe. Fortynnet i vann kan dette brukes som varm eller kald drikke. Forøvrig kan den enkelte forandre på doseringen etter behag.

For mer informasjon om asparges, se her: http://www.paoweb.com/

2 kommentarer:

An-Magritt sa...

Veldig bra på engelsk også.

Turid Tukáte Sandø sa...

Takk for kommentar!

Ja, der kommer jo alle eksemplene på de som er blitt frisk ved bruk av asparges, fram også. Mange må lese dette og storme den økologiske grønnsakdisken!