fredag 28. august 2015

De skraper skyene ... !

Det er på tide at menneskene begynner å tenke sjølstendige tanker og ikke setter sin lit til de regjerende krefter som det har blitt gjort siden samfunn ble etablert i verden. Alltid har det stått noen - som regel menn - klare til å innta de 'spisseste' plassene godt synlig i alt som så ble strødd ut over verden - etter som mulighetene var til stede.  Slik ryddet halvparten av befolkninga seg en plass i rampelyset. Å etablere denne plassen var forresten ikke noen bragd i og med at motstand var et fremmedord. I alle flokker!

På dette grunnlaget ble noe begynnende kokt sammen til en flokk med andres ve og vel liksom - i tankene.  Denne ene flokken går idag under begrepet Amerika (det forjettede land). Den dag idag reiser det folk fra andre steder i verden for å lande på amerikansk jord et fem minutt eller slik ... for så å dra derifra igjen. Overmettet av store inntrykk og glitrende indre vyer over hva som akkurat nå er blitt deres største opplevelse. Et blikk på det største i verden og trykket mot fotsålen fra dette største av alt!

Ja, det forjettede ble både sett og opplevd - inntrykket sitter i øynene og landskapets omsluttende fasthet sitter under fotsålen.  Det kan ikke bli bedre, hvis intensjonen er at en vil ha med seg et lands omsluttende favntak i kropp og sinn - for resten av livet.  Når livets harde realiteter så røyner på etter heimkomsten, er det bare å framkalle dette spesielle øyeblikket, lukke øynene og hengi seg til minnenes fortryllende favntak.  Åhh ... Amerika, du vakre vesen under min fot, jeg glemmer aldri hvor hardt du tok meg imot! 

Slik er myter spunnet i all tid.  Slik skal vi fortsette å spinne myter, sagnomsuste myter, dekorere dem med flotte og glinsende billigsaker fra dette sagnomsuste landet hvor honningen flyter som vannet i våre bekker og elver - tror vi!  Vi har til og med vært der og kan stadfeste våre utsagn!  Ikke en lyd om at besøket ikke kan ses på som et besøk i det hele tatt - saken er at vi så ikke noe fordi det var så langt fra oss og til de der oppe!  Takene på skyskraperne, må vite.  De husene skrapte virkelig skyene. Jess!

Observatør

Ingen kommentarer: