onsdag 5. august 2015

Hva skjer med Kloden

Jeg leser noe som antyder at Jordkloden smuldrer opp! Med dette mener jeg at planeten holder på å løsne grepet i seg sjøl. Den ramler sammen! Den har ikke evne til å holde seg fast i seg sjøl lenger - den bare slipper taket rett og slett.  

Så bildet av et ras utfolde seg et sted i Kina nettopp. Det var mer enn talende. Bergveggen sto der som den hadde gjort i tusenvis av år, men plutselig kommer det eksplosive steiner ut av berget - en foss av store og større steiner. 

Hele bergveggen gikk i oppløsning. Den bare ramlet ned, den orket ikke å stå der stiv og strunk som en militær lenger - den ga seg ende over. Noen kinesere som var der for å se hva fjellet holdt på med - bare brølte av angstfylt latter.

Vi vet at Jorda skal være planet også i fortsettelsen, men hvorfor går den da i oppløsning nå?  Er det enkelte deler på denne planeten som ikke skal bestå mer? Jeg finner dette merkelig, men det har jo et svar et sted. Gaia!  Hva skjer?

Vi leste jo nettopp foran her, at Kjærlighet kan flytte fjell. Er det Kjærlighet som utfolder seg kanskje?  Driver Kjærligheten med bergverksvirksomhet også ...?  Kjære Gaia!  Føler meg på gyngende grunn nå, men er det slik ...?  Åh, det gynger ...

Hvordan blir det å holde et optimistisk syn i slike tider da ...?  Det er ingen som vil åpne latterdøra lengre hvis hele kloden åpner grepet som har holdt oss her i mannsalder etter mannsalder. Hvor var kvinnene forresten under mannsaldrene ...?

Spørsmålene tårner seg opp i systemet. Hvorfor stuper fjell og hvorfor sprekker fjell og ramler ned fra store høyder - og kvinnene ...?  Det er som om noen ikke orker mer, men bare slipper det taket som har holdt i tusenvis av år. Noe vil ikke mer.

Vi har fjell i Norge også som hiver seg i sjøen på samme måten. Bare kaster seg uti. Plutselig - uten forvarsel. De veiene som nå er dekket av rasende steiner og jord - der har jeg kjørt mange ganger uten tanke på iltre utspill i fjellsiden. Jøss!

Tukáte

Ingen kommentarer: