fredag 11. januar 2013

Å være menneske ...

Hva skjedde 21. desember 2012 - det er det visst mange som tumler med tanker om. Alle som trodde kloden vår skulle gå ad undas, kan i alle fall være glade for at det ikke skjedde.  For evigheter siden så Maya'ene det som skulle skje i 2012, og det har blitt vridd og vrengt siden den gang.  Nå er spørsmålet - hvorfor skjedde det ikke noe?  

Vi jordboere er opplært i 3d og som sådanne skal vi se alt mulig.  Ser vi ikke noe, vel, så er det ikke noe.  Tror vi ... , men så enkelt er det ikke.  Ser vi ikke noe, så må vi bruke den kreative sansen for å forstå det vi ikke ser.  Hva kan det være ...  Hva er det logisk at det er ... Hvordan skal jeg begripe dette ... osv.  Svaret kommer seilende før du vet ordet av det ...  Det er bare å gå inn i prosessen med liv og lyst, og dessto fortere kommer svarene.

Livet er som å bevege seg i et kjempekryssord - på kryss og tvers.  Vi 'går opp' det ene ordet etter det andre - loddrett, vannrett og av og til diagonalt.  Det er spennende og morsomt.  Men tilbake til 21. desember.  Hvorfor skjedde det ikke noe. Stryk spørsmålet - det skjedde mye.  Planeten gjorde et kjempehopp framover og oppover.  Og hva skulle det være godt for ... ?

Det er planetens måte å bevege seg pent og pyntelig på - i evolusjonens ærend.  Når menneskene som befolker planeten, ser lyset, ja da spretter selve kloden så sjøsprøyt og luft slår krøll på seg. Og vi, krypene, kjenner dønningene i det fjerne ... og vi løper i kryssordene våre og klokheten lar vente på seg - men vi løper i håpet ... Slik er det også - å være menneske.

Ingen kommentarer: