torsdag 11. februar 2016

Skråblikk innover de styrende!

Nå stormer det i landets nasjonalforsamling - ordene slynges ut fra kvinnelige tingdamer - ordene har kraftige pigger enkelte ganger slik at adressaten kjenner det flerrer innigjennom både kjøtt og bein.  Alt grunnet en av medlemmene i denne regjeringa, Sylvi Listhaug (FrP), pluss en statsminister, Erna Solberg (H), som ikke har lært “leksa si”, som det sies på førsteklassenivå. Men nå altså ... !
 
Det er ikke synd i verken Erna eller Sylvi for de har erfaring, men er som bortkomne skolepiker når det drar seg til, mens opposisjonen er på banen!  Da forsvarer regjeringens kjerringer seg som best de har lært, de bjeffer og nesten sparker den som er så frilynt at han eller hun tar bladet skikkelig fra munnen - slik at vi lytterne til dette slagsmålet - kan få et godt innsyn. Godt og godt fru Blom, men ...! 

Det suser i benkeradene under slike dyster, men det er ikke det spor interessant eller nyttig å få et så beinhardt innblikk i rot og bekymring i de innerste gemakker hos de som skal styre landet med klar hjerne!   En klar hjerne er det siste en kan få øye på i dette kobbelet av gapende kjerringer i vilt kaos og på dialekt-nivå! Det må bli en underlig oppsummering statsministeren en gang skal gjøre etter denne holmgangen.

Jeg er en smule bekymret for nattesøvnen til alle slike kampglade damer eller herrer - etter en slik nær døden mønstring.  Det ser ondt ut og det høres enormt illevarslende ut.  Det løfter heller ikke kvinnen som objekt i noen som helst sammenheng.  En kvinne må beflitte seg på å holde både maske og autoritet når det stormer rundt - ikke la seg krenge over til kjeftesmellenivå ihvertfall.

Erna har visstnok en mann det ikke går an å lære noe som helst av - han sier;  "Å så vel du gjør alle ting, min kjære, du er verdens beste statsminister.  Jeg er så glad for at det er akkurat deg som sitter der akkurat nå.”  Ja ha ja - god dag mann økseskaft!  Det er egentlig synd i Erna, sånn sett, men ikke som statsminister nei, hun har ikke kravlet mindre etter denne posisjonen!

Hvordan det ligger an i den andre leiren, er det ingen som har noen formening om. Det siver aldri ut en replikk eller en hel setning derfra - så ingen vet vel det som foregår. Det er ikke så greit å være opposisjon heller i slike sammenhenger, det har lett for å bli for vrient for en vanlig norskættet heimføing i så uvante omgivelser og med kjeftesmeller i full aksjon.  Noen fra gamle dager - med bukseseler - skulle vært der!

Tukáte

Ingen kommentarer: