tirsdag 16. februar 2016

"Ikke sitt inne - når alt håp er ute" !

Er det politiske livet utslitt - ubrukelig? Er det ikke naturlig med ord og bokstaver lenger?  Har våre politikere gått seg vill eller blitt skremt av egne spøkelser?  Det er mest SOS-meldinger som kommer fra dagens politiske tenketank, iflg. mine observasjoner. Er det så strevsomt ? Da må det heller flyttes på noe som kanskje kan karakteriseres som fyllekalk? Er det i ordene fyllekalken observeres - eller er det i den menneskelige hopen?  I enhver oppbygning - teoretisk eller praktisk - forefinnes det fyllekalk i større eller mindre grad.  Det er viktig å kvitte seg med dette, da det lett forpester om det blir værende.

Kanskje må det utskiftinger til? Kanskje er de gode ideers tid forbi?  Kanskje er det politisk tørke? Kanskje er det kiving? Kanskje er det krig i kulissene?  Det snakkes om vi og dem, men er det ikke oss da? Har de glemt oss? Er vi  lett å glemme?  Er vi ikke en hop hele hurven da, som til syvende og sist utgjør et land - et langt land til og med. Er det våre kriterier for hva vi godtar som aldri kan bli tilfredsstilt?  Blir vi aldri helt fornøyd?  Hundre prosent?  Nei, det tror jeg ikke.  Det skal mye til for å tilfredsstille det kresne mennesket - eller er det feil ord - det er ikke kresen, men kritisk vi er.  Alltid kritisk!

Det var ikke bra - er vi alltid kritisk da kan vi ikke synes noe er godt eller bra, da vil det hele tida være noe vi savner. Det vi savner, det tror vi kan skaffes!  Det er ikke sikkert det da - det er ikke sikkert at vi kan skaffe det vi søker … !  Det vi savner …!  Det som gjør oss kritisk …!  Det som gjør det så umulig å leve på en sky - være glad og tilfreds med oss sjøl og alle andre! Er vi kanskje dømt før vi er født?  Derfor kommer vi remjende med sprikende tær til denne verden, blodet spruter rundt oss og vi hyler, fyller lungene med jordisk luft, får noe lureri å sutte på og blir helt stille …!  

Etterpå er det å slå seg til ro i et visst antall år, det varierer for den enkelte - så er det over og ut igjen.  Men vent et øyeblikk, skal det ikke bli andre regler for det jordiske menneskelivet nå da? Jo, det er blitt lansert storslåtte saker, men alle vet at veien er lang.  Når leveransene vil komme til planeten vår, er ikke godt å si.  Vi er inne i svært interessante tider, får vi i allefall vite.  Den ondskapsfulle oligarken skal bort - trenger å visne inn i historien, heter det.   Menneskene skal løses fra et tilsynelatende endeløst gjeldsslaveri, en prosess som begynte for ca. ti år siden.  Det vil etter hvert flyte inn med ny kunnskap til våre hoder!  Jippi!

Tukáte

Ingen kommentarer: