tirsdag 29. mars 2016

Vi er på leting … !

Livet er evig.  Menneskelivet er en erfaring der vi absolutt vil oppnå noe spesielt, og når vi har greid det er det slett ikke godt nok. Søket starter på nytt og på nytt ...  Hele tida på farten etter det vi ikke finner!  Slik er det å leve i illusjonen - vi går i ring!  Døden kommer som en frigjører - løsner oss fra grepet begrensningen har på oss og åpner en dør til virkeligheten.  Alle søker vi virkeligheten, men vi leter på feile steder mens vi lever på Jorda!  Vi ser illusjonen utenfor oss og tror den er virkeligheten - fordi alt annet også er der.  Vi ser inn i intet fordi  illusjonens oppgave er å lure og fordreie og få mennesket på ville veier. Det vi leter etter er inne i oss, men det er så vanskelig å forstå. Dette er tanken rundt eget verd, mens vi bor i illusjonen og leter etter virkeligheten liv etter liv. 

Innenfor i mennesket finner vi Virkeligheten, men det er umulig å forstå!  Drømmen om det virkelige livet den ligger i illusjonen - utenfor oss. Det utenfor oss ser da vitterlig ekte ut - det er jo der det foregår alt sammen, hele livet!  Snakk om å bli rundlurt!  Hele livet er vi opptatt av og med illusjonen og alt som distraherer - rundt omkring oss. Vi kaver og lever som best vi kan - hele livet - og blir distrahert av f.eks. angst, bekymringer, ulykker, sykdommer og håpet vi bærer på etter gleder - om ikke noe annet så ihvertfall en kortvarig stund med glede!  Det er alt sammen i illusjonen; dataen,  telefonen, tekstmeldinger, radioprogrammer, TV, pluss, pluss ... !   Jeg er et ubetydelig vesen, tror vi - verdiløs og bortkommen - kontinuerlig forbindelse med andre er det som betyr noe. 

Om vi tillater oss sjøl å være helt stille et øyeblikk å bare la tankene flyte urørt - oppstår det fred! Å være i en meditativ tilstand; er å være helt våken og ikke tenke på noe - ikke engasjere tankene i noe. Vi har valgt å oppleve separasjon fra Kilden. Som mennesker er vi relativt uvitende om våre tidligere valg!  Svarene på slike valg finnes i den store Oppvåkninga som vi venter på!  I denne terrorens tid skal vi huske at et angrep på en annen er et angrep på seg sjøl. En økende bevissthet om dette fører oss framover så vi våkner opp av drømmen. I denne voksende Bevissthetens tid ser vi tydeligere at verdens vanvidd med vold og hat ser ut til å oppmuntre til mer av det samme. Vi vet at vi ikke kan endre et annet menneske, men vi kan endre den Vi er!

Tukáte
Inspirert av John Smallman

Ingen kommentarer: