onsdag 27. mai 2015

Havet - Flyktningene og Regjeringa!

Jeg har nettopp sett deler av et program om flyktninger.  For et liv de stakkarene har. Sett deg inn i for et liv det er å leve på flukt.  Sett deg inn i det, helt og fullstendig, det er så grusomt og så ynkelig for de det gjelder som ikke har annen utvei til et bedre liv enn det aller verste. I slike øyeblikk er det jeg ikke forstår den regjeringa Norge har for tida.  De står fram den ene etter den andre med blank brylkremsveis og bedyrer at Norge er ikke landet som skal huse flyktninger - NEI. Hva slags regjering er dette?  Dette kostebinderiet skal sitte der å være meklere hva angår om Norge skal ta imot flyktninger?  Sett igang husbygging så kommer folk i arbeid også og flyktningene får husrom - det er nok av steder å bygge hus.

At slike mennesker greier å kjenne glede over egen familie, når de er så bestialske i sine vurderinger at de sier nei til at andre skal få opphold i vårt land framfor å omkomme på havet.  Vi er på toppen av utviklingsskalaen - flyktningene er på bunnen og vel så det.  'Hjelp dem der de er', er omkvedet, men 'der de er' blir de jo drept hele tida? Det er jo derfor de flykter fra 'der de er'.  Når de blir slått ihjel hvor de enn beveger seg, hva hjelper da en hundrelapp som skjold?  Er dette for vanskelig å forstå for noen som gir seg ut for å være en regjering? Gir seg ut for å være voksne med sunn fornuft, som skal forsøke seg ved fornuftens skrivebord en stakket stund.

Nei og nei og nei, sier jeg. Hvem gjorde vårt gode Norge til en illevarslende prikk på verdenskartet? Hvem fikk istand denne mølja vi nå synker stadig dypere ned i? Hvem la slike idiotiske stemmer i valgurna? Det skulle vært mulig med kraftige reaksjoner for slikt.  Tap av stemmeretten i 50 år, kanskje det ville vært passende?

Tukáte

Ingen kommentarer: