tirsdag 26. mai 2015

Eventyret om den tredelte energien!

Hvor lenge skal vi lese artikkel opp og artikkel i mente med meldinger fra herjingene til den maskuline energien i verden - i alle utgaver og i alle verdens hjørner. Det er klart at den maskuline energien har måttet bearbeide seg sjøl hele tida den har vært i omløp på Moder Jord, den måtte gi seg sjøl mulighet til å ekspandere i en mildere utgave en gang i framtida. Mulig den ikke var helt på topp med alle herjingene i verden, den heller. 

Framtida for den maskuline energien tror jeg vi har innhentet nå, og den maskuline energien får heretter vise hva den har lært og er god for etter så mye utprøving, ødelegging og utmattende tilstander som den har skapt over hele kloden. Den maskuline energiens ansikt møter vi over alt i alle kunstgreiner og i alle samfunn. Alle har den samme erfaring med energien. Motstykket er den lidende feminine utgaven som kjenner den maskulines råskap i hver fiber i sin kropp.

Den som alltid ryddet i sporene etter den maskulines herjinger, det var nemlig den feminine energien. Den sto alltid parat, klar til å lindre sårene uansett hvor sårene satt! Vi finner bevisene på dette den dag idag - enten skriftlig eller muntlig eller også i kunstneriske uttrykk kloden over. Ingen kan være i tvil om dette feminine sårteppet som strekker seg fra pol til pol og fra ende til annen - uten dette teppet har sårene forblødd!

Inn i dette hvepsebolet ble vi alle sammen født og her måtte vi vokse opp og stifte bekjentskap med en råhet som noen ganger ble for sterk, andre ganger for utmattende på andre vis. Den barnlige utgaven av energien hengte seg på i virvaret, bet seg fast og ble med for om mulig å legge sin blåøyde energi over smertene som florerte. Likevel må det gis en takk til den maskuline energien nå, den har lært alle en vesentlig og dyptgripende lekse.

En lekse som har satt sine spor i resten av verden slik at den nå må pløyes og endevendes. Når jeg ser utover verden ser jeg den som en nypløyd åker hvor furene strekker seg fra ytterkant til ytterkant. Et herlig syn som også bærer bud om at en stor bedrift snart er ferdig framført.  En bedrift som har vært hard og streng, men som har lært menneskene det de kan om forståelse, medlidenhet og generell menneskelighet.

Den feminine energien er glad for at det store løpet er ferdig, for at redsler og pinsler og smertelige runder er over. Nå kan den maskuline og den feminine energien sammen med den blåøyde, igjen forenes i forståelse ved bålet hvor denne mengden energi en gang rullet igang spillet. Den treenige energien dro over verden for å  finne sammen i grupper av land og kontinenter. Steder hvor energien skulle spille spillet for til slutt å lande i fredsommelig enighet.

Et langt lerret å bleke, men nå er lerretet ferdig bleket og gjort om til historie og er klar for å gå sin seiersgang over verden. Denne gangen blandet, som kunstens uttrykk sammen med skriftens historie og alle de muntlige beretningene som tilhører historiens flora, når det levde livet skal gjøres kjent i det levende livet og mellom linjene i det trykte. Den feminine og den maskuline energien med den blåøyde på slep, hilser og sier det var dette vi tolket oss fram til.

Maskuliniteten har ikke vært det den er uten denne rundgangen på kloden - Moder Jord. Femininiteten har slett ikke vært det den er uten å bli slipt på maskulinitetens slipestein. Den lille blåøyde energien har vokst ut av sitt klistermerke og er et fullt opplyst vesen på omkring 50 cm ved fødselen. De små cm. forstår alt og uttrykker alt allerede ved første inntog på Moder Jord. At den feminine og den maskuline energien ikke forstår - forstår den blåøyde!

Så var eventyret ute.

Tukáte

Ingen kommentarer: