fredag 2. oktober 2015

Moder Jord revner!

Skal vår Moder Jord skifte ham? Det virker sånn, ja. Det ene fjellet etter det andre detter ned. Hver dag jeg åpner avisa, rapporteres det om fjell som ikke orker mer. De bare faller og faller over veier vi alle har kjørt mange, mange ganger. 

Er tida i bil snart over, slik at det er bare båt som er gangbart i Norge nå? Båt ja, men kanskje fly gjør susen ekstra luftig? Skummelt er det og jeg tenker på dyra som befinner seg i fjellene og langs de usikre strøkene og ellers over alt der fjellene kommer susende. 

Nei, jeg tør ikke åpne for mer tankevirksomhet av denne arten. Dette er forferdelig. Hva skjer egentlig? Finnes det ikke en geolog eller et annet fjellvesen som kan svare på slike spørsmål. Utrede dette spørsmålet litt. Det er så stillestående alt sammen.

Det er ihvertfall tydelig at vi har nådd en grense for hva Jorda er villig til å ta imot fra oss mennesker mer. Vi har tøyd Moderen langt nok. Grensen er nådd. Hva som befinner seg bortenfor denne grensen det er slett ikke godt å si. Vi vil møte på den ene grensen verre enn den andre nå. Grøss ...!

Det ser også ut som om Jorda holder på å legge seg i badekaret for å lauge seg skikkelig - få bort skitten fra menneskene en gang for alle - Jordkloden holder også på med sin endring av alt gammelt som nå skal bort - og det fort.  

OBS!

Tukáte

Ingen kommentarer: