tirsdag 8. september 2015

Det norske kongehuset er tredje dyrest i Europa

Ærlig talt, hvorfor holder Norge seg med et kongehus av den mest vanvittig, kostbare sorten?  Hvorfor har ikke folket i Norge uttalerett i dette spørsmålet?  Jeg bare lurer på hvor langt vi skal tøyes før strikken ryker?  Hva er det som gjør at vi, folket i Norge, skal være nødt til å punge ut milliarder.  Rundt regnet 300 millioner kroner årlig, til dette klovneriet.  

I hvor mange år har vi holdt på med dette uhyret? Naboene våre - svenskene - de bruker tre ganger mindre enn vi her til lands.  Er det norske kongehuset så kravstort?  Da haster det ennå mer med å få klovneriet ut av den nyere histiorien og over til den gamle og deres like der. Dette fordummende tullet kan vi ikke være bekjent av å holde på med lenger.

Både kongehus og kongelige virker som det de er - fortidslevninger!  Pakket inn i gullstriper, blanke biler og store hatter gjør de sine fortvilte forsøk på å holde verdigheten vedlike, men det blir jo deretter ... .  De vet så altfor godt hva folket egentlig tenker når de er ute for å lufte stasen. En annen morsom kuriositet er vinkingen til undersottene, men det er bare sporadisk.

Vinking og vinking, fru Blom. Det er heller en grebbing med hånden i luften, slik sultne fugleunger oppviser når de skriker etter sitt bytte.  Denne rollen er det MM har inntatt!  Er det rom for mer tulleri eller ... ?  Når MM liksom skal være kongelig og verdig og snakke til folket  samtidig, er det ikke gitt å forstå en døyt. Så hva hun sender ut er heldigvis ukjent.

Kongssønnen Haakon som før var en trivelig kar i sin framoverlente framtoning, han må nå spille overlegen han også!  Han må nemlig fra tid til annen forsvare rådyre utskeielser som ganske sikkert den sist ankomne inn i klovneriet forlanger - og det er til å bli brydd av - vi forstår han så godt. Dette og mer til tenkes det på, på undersott-nivå, om monarkiet i Norge!

Observatøren

Ingen kommentarer: