mandag 7. september 2015

Nemesis

Idag kaller Adresseavisen Siv Jensen for kjerring - kjerringa som har tatt over for stømmen.   heter det ikke kjerringa mot strømmen, men strømmen mot kjerringa. Kjerringa er altså Siv Jensen i dette tilfelle, så det er helt klart.  Egoistiske Siv vil ikke ta imot flere flyktninger, men det vil folket hun prøver å bestemme over. De fleste partiene i Trondheim bystyre sier nå JA til å ta imot 2000 flere som rømmer fra Helvete til Friheten. Supert Trondheim!

Tenk om Siv var den som måtte rømme, og etter strabasiøse dager og netter kom hun til et land og i glede presenterte hun seg og sa at hun var så trøtt - "finnes det et rom eller en liten bit jord hvor jeg kan få sove ut," spør hun.  Nei, er svaret, ikke for deg. Vi vil ikke ha deg på vår jord - du må dra videre med en eneste gang. Forstått?  Kom deg avgårde og vis deg ikke her mer!  Ut ... ! Med det ramlet Siv ut i nattemørket og forsvant til en skjebne slik hun nå vil gi flyktningene.

Det er en Nemesis på vandring i alle land og til alle døgnets tider. Denne Nemesis er ivrig opptatt hele tiden med å veie - veie ord og gjerninger - tanker og meninger. Faller noe av dette ut i noens disfavør er det ordet og dasken - gjør som Nemesis sier, eller havne i vasken.  En grei ordning egentlig, men ikke når Nemesis stopper ved oss - deg eller meg.  Denne gangen er det Siv i  Frp som er den utvalgte. Hun har lært åling og snirkling av sin Mester, men hjelper det denne gang ...?

Tukáte


Ingen kommentarer: