onsdag 1. juni 2016

Klatreplaneten Jorda!

Er det ikke noe utkjørt over tida akkurat nå?  Det virker slik, synes jeg, men det kan være jeg som er utkjørt. Det er sterk energi om dagene!  Det er så mye som skjer og så mye som kommer uanmeldt, for alltid er det noen som forlanger at tida oppviser noe som ikke var der rett før.  Vi mennesker trenger avveksling og noe nytt å henge øynene på stadig vekk - ellers blir det for trist og ensformig og det er lett å tro det er tida det er noe galt med.

Jeg har mine barndomsminner f. eks. fra ei øy eller skal jeg kalle det en holme - det er vel like riktig det. Poenget er at på den øya var det ikke trist eller ensformig - ikke en eneste gang kunne noen med æra i behold si at det var grått og trist der.  Alltid fullt av synlig og usynlig liv  - slik føltes det i alle fall. Fantasien blomstret, trærne blomstret, enga blomstret og lyngen spratt som bare søren og blomstret gjorde den også.

Vi hadde alt på den øye, til og med julenisse når det var dags for det.  Ingen var gått ut fra stua, men alltid var det en nisse som banket på døra når det var tid for gaveutdeling.  Hvordan den stakkars nissen kom dit i all slags vær, det må ingen spørre meg om - jeg var like uforstående som enhver annen denne kvelden.  Men over til tida idag, kan det være klimaendringene eller polskiftet som setter sitt merke på tida? 

Presidentvalget i USA skulle vel ikke gi seg utslag på norskekysten, eller kan det være … ?  Mer tenkelig er kanskje oppvåkninga som er på gang, den kan gi mange slags endringer, mener jeg, for husk - vi lever med en god dose illusjon i kofferten ennå!  Vi må vel huske at tida er spekket med allslags tanker som går i både dur og moll, så troen på framtida og innvirkninga på dagens vær kan være på områder vi ikke akkurat holder styr på til daglig. 

For eks. så lar vi oss fortelle at det ene havet etter det andre har dekket den ene øya etter den andre og millionvis av folk har dermed forsvunnet i dypet.  Det kan bli stormfulle tanker av slike opplysninger! Det har vært god tid for folket på øyene til å flytte på seg, men Tid og Tiltak er to forskjellige storheter. Tida den er ubønnhørlig, mens tiltakene er mer lempelig. Likevel - Jorda har ofte vært i omstendigheter som helt naturlig har drevet fram UTFORDRINGER for folket i nærheten. 

For åtti år siden rundt regnet, var jordas akse så ute av balanse at hele planeten kunne fly ut i verdensrommet hvor den sikre ødeleggelse ventet!  Kraftige sivilisasjoner kom oss til hjelp og strålte massivt lys for å stabilisere jordas bane og gjøre henne i stand til å starte på en oppstigningskurs.  Det var starten på en ny utfordring for den driftige planeten vår som også denne gangen klarte brasene og nå stiger i gradene som om den aldri har gjort annet!  Det har den vel strengt tatt ikke gjort heller!

Tukáte

Ingen kommentarer: